Remediile florale Cerato si Scleranthus – ajutoare de nadejde in luarea deciziilor

Remediile florale Cerato si Scleranthus – ajutoare de nadejde in luarea deciziilor

Exista momente in viata cand fiecare din noi se confrunta cu teama de a lua o decizie, generata de dorinta de a fi siguri ca luam cea mai buna decizie.

Se spune ca “cea mai proasta decizie este aceea pe care nu ai luat-o”, iar remediile florale Bach sunt un ajutor la indemana atunci cand ne confruntam cu dificultati in alegerea unei optiuni.

Desigur, ne putem regasi in situatii diferite si felul in care reactionam la respectiva situatie este cel mai bun indiciu pentru a sti ce remediu este cel mai potrivit.

De exemplu, poate avem tendinta sa intrebam persoanele din anturajul apropiat in legatura cu decizia pe care dorim sa o luam. E important sa aflam si parerile celor din jur, dar cand ajungem sa ne bazam prea mult pe acestea si prea putin pe ce ne spune vocea noastra interioara, atunci este momentul potrivit sa apelam cu incredere la remediul floral Cerato. Acesta vine sa regleze balanta si sa ne ancoreze mai mult in fiinta noastra. O astfel de persoana indecisa care are tendinta de a intreba in dreapta si in stanga, lasandu-i pe cei din jur sa aleaga pentru ea, are de fapt o intuitie foarte puternica, dar pe care refuza sa o asculte deoarece nu are suficienta incredere in sine. Vocea interioara este intotdeauna alaturi de noi gata sa fie auzita si sa ne ofere indrumare, dar in astfel de situatii persoana are prea mult bruiaj din exterior, si-a pierdut parca legatura invizibila cu sinele sau si este asemenea unei frunze in vant, purtata intr-o directie asupra careia nu are niciun fel de control.

O alta situatie in care avem de-a face cu lipsa de certitudine este cea in care nu apelam la parerile celorlalti, dar dialogul se poarta activ si uneori fara incetare in mintea noastra. “Sa aleg varianta A sau B?”; “sa ma programez la doctor pentru a afla de ce nu ma simt bine sau mai bine sa nu stiu”, „sa merg cu masina sau cu tramvaiul”, „sa port fusta neagra sau pe cea albastra” si de cele mai multe ori, dupa ce aleg intr-un final o optiune, nu trece mult timp si regret decizia aleasa. In acest caz, floarea de Scleranthus face liniste in mintea noastra si aduce o stare de echilibru. Practic, acest remediu vine si calmeaza haosul si zumzetul continuu facut de gandurile noastre oscilante.

Mintea umana si emotiile sunt un univers complex, in care curajul poate imbraca si alte valente, mergand de la deciziile luate in mod pripit pana la lipsa curajului.

Frumusetea sistemului floral Bach este ca acopera o gama larga de situatii si remediile florale ne sunt adevarati ghizi in vindecarea emotionala atunci cand apelam la remediul potrivit. Aceasta metoda de tratament descoperita in anii ’30 de catre doctorul de origine britanica Edward Bach este parca mai actuala ca oricand, iar cele peste 200 de milioane de combinatii posibile fac ca aceasta terapie sa tina pasul cu tot spectrul de emotii si trairi, indiferent de vremuri.

Ultimele articole

Adauga comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.