2020: Un an al metamorfozei

2020: Un an al metamorfozei

Acest an este unul cu totul special, nu doar pentru ca este un an bisect sau pentru ca deschide seria unui nou ciclu, ci si pentru ca astrele sunt inlantuite si etaleaza pe cer o coregrafie de zile mari, presarata cu aspecte magice pe care avem sansa sa le vedem si mai ales sa le traim doar o singura data in viata. Am ales cu totii sa facem parte din acest dans, sa fim printre participantii la spectacolul ce poarta cu el vantul schimbarii si al transformarii, dincolo de puterea limitata de intelegere a mentalului nostru.

Este foarte posibil ca multi dintre noi sa fi perceput, cel putin la nivel subtil, ca pregatirile pentru acest proces alchimic au inceput inca din 2018, au capatat tot mai multa forta si consistenta si au rabufnit pe alocuri in 2019. In acest an, un lucru este sigur: cronometrul a pornit deja pentru fiecare din noi si nu mai exista cale de intoarcere!

Universul parca nu mai are rabdare si a decis sa bage in accelerator intreaga creatie pentru a-i da un impuls puternic catre evolutie. Totul se transforma, nimic nu poate scapa ochiului atotputernic care va rascoli si cel mai fin graunte de nisip pentru a-l trece prin sita alchimica.

In ce directie ne vom indrepta pasii? Ce vom decide sa schimbam in viata noastra? Cum ne adaptam la acest val gigantic care metamorfozeaza tot ce intalneste in cale?

Ce vom face si cum vom trai fiecare aspect astral ce se va contura pe cer, fie ca este vorba de conjunctii, de schimbare de axa a Nodurilor lunare, de un tavalug de sase eclipse sau de miscare planetara aparent retrograda la care toate planetele vor raspunde „prezent” la un moment dat pe parcursul acestui an… asta depinde doar de fiecare din noi si mai ales de deschiderea pe care o avem pentru a constientiza ca bulgarele de zapada a pornit deja la vale, este de neoprit si tot ce putem face acum este sa ne straduim sa tinem pasul cu el. Unii o vom face pe schiuri, altii se vor sui in sanie. Dar vor mai fi si aceia dintre noi care se vor arunca in zapada si o vor lua la vale dupa bulgare; cert este ca fiecare se va afla in postura de a alege o cale ????

Pentru ca bulgarele de zapada este insasi esenta vietii si de aceea vrem, nu vrem, trebuie sa tinem aproape de ea, intrucat suntem cu totii conectati la ea printr-un fir invizibil.

Osho spunea foarte frumos ca „Viata este o curgere, este un fluviu, este o miscare continua. Cu cat exista mai multa schimbare, cu atat viata este mai abundenta.”

Iar in 2020 tocmai despre asta este vorba. Vom avea parte cu varf si indesat de schimbare, deci implicit de abundenta!

Poate ca faci parte dintre aceia care sunt mai deschisi catre noi orizonturi si dornici sa se avante in necunoscut sau din contra, esti un om care prefera concretul si stabilitatea traiului cotidian si te simti bine doar daca inoti in ape mici, pe care le-ai testat de mii de ori, in care te simti in siguranta si in control… Ei bine, indiferent din care categorie faci parte, in 2020 nu prea ai de ales si vei fi aruncat inspre nou de o forta nevazuta, deoarece Universul si-a setat o frecventa mai inalta si aceasta ne impulsioneaza pe toti sa contribuim la integrarea ei in fiinta noastra.

Acest an va fi ca un preambul pentru decada ce tocmai s-a deschis in special la nivel global, si fiecare din noi va avea misiunea de a-si gasi identitatea in acest puzzle nou care se construieste de zor.

Deja s-au scris multe despre cel mai mare eveniment astral al anului si anume despre conjunctia dintre Saturn si Pluton si cu al treilea mare jucator, Jupiter, care se va alatura la un moment dat. Aceasta configuratie a inceput sa fie activa de anul trecut si isi continua munca asidua de a rascoli orice piatra, de a distruge din temelii tot ce nu mai este functional si de a reconstrui o lume noua, care sa fie capabila sa supravietuiasca acestei noi frecvente pe care danseaza Universul.

Analiza atenta a sistemelor invechite si daramarea lor se va face in mod sistematic si meticulos, exact asa cum ii place lui Saturn, dar va fi din temelii, pentru a fi pe gustul lui Pluton, planeta cea mai indepartata din sistemul nostru solar care functioneaza pe principiul „distrug tot pentru ca apoi sa pot construi ceva cu adevarat durabil”. Si pentru ca aceste intalniri ale planetelor au loc in semnul Capricornului, vom vedea cum zonele guvernate de aceasta zodie de pamant vor fi puse sub lentila microscopului si disecate dincolo de nivelul atomic, pentru ca apoi sa fie reconstruite dupa noile concepte si valori ale lumii noi ce tocmai ia nastere. Vorbim aici de transformari majore care vor viza guvernele, economiile tarilor, partneriatele dintre tari, sistemul bancar si financiar, corporatiile, practic toti pilonii ce sustin societatea. Cum vor arata toate acestea, prin ce alchimizari vor trece, ramane sa vedem. Important este sa intelegem ca desi la prima vedere pare prea mult de dus, totul se intampla cu un scop, dupa un plan bine definit al Universului care ne vrea tot binele din lume si ne spune ca acum a venit momentul de trecere la o frecventa mai inalta, ce are alte reguli ale jocului social. In acest fel, sursele de putere ale societatii vor fi zdruncinate din temelii si noi vom fi martorii unei schimbari de paradigme care se intampla la sute, poate chiar mii de ani.

Si pentru ca am vorbit destul despre aceasta transformare la nivel macro, este important sa tinem cont ca ea actioneaza in straturi, ceea ce inseamna ca puterea transformatoare isi va face simtita prezenta si in sfera personala, in viata noastra de zi cu zi.

Iar daca nu era de ajuns ca Saturn si Pluton sa isi dea intalnire, mai vine si Jupiter care amplifica si expansioneaza tot si parca vrea sa se asigure ca alchimizarea se produce in fiecare ungher al vietii.

Aceste planete se unesc intr-un dans pe care nu-l putem controla, dar ne aduc in toata aceasta perioada un sprijin enorm in identificarea acelor zone din viata noastra care sunt prafuite si care necesita o curatenie generala, nu doar un lifting superficial.

Saturn va gusta pentru vreo trei luni (din 27 martie pana pe 01 iulie) si din teritoriul Varsatorului si atunci vom avea posibilitatea sa vedem in avanpremiera cum se simte noua vibratie data de Varsator, o vom simti ca este mult mai rafinata si extrem de vizionara si vom putea trage cu ochiul la filmul ce se va derula in urmatorii doi ani si jumatate cand Saturn se va instala in acest semn. Insa pana in 2021 vom fi manati in continuare de energia de pamant a Capricornului, caruia ii place concretul, lucrurile palpabile si rezultatul tangibil.

Pana pe 17 decembrie cand are loc schimbarea de domiciliu a lui Saturn, suntem indrumati sa gasim rezolvarea unor lectii de natura karmica la care am lucrat in ultimii doi ani si jumatate. Un alt moment magic este dat de Nodurile lunare care in luna mai isi vor schimba semnele zodiacale, trecand in Gemeni si Sagetator. Odata cu aceasta trecere, se da startul la noul ciclu al eclipselor, desi incepem anul cu eclipsa si terminam pe acelasi ton care incita la actiune.

Spuneam ca anul acesta se va remarca si prin acest aspect deosebit oferit de eclipse (patru lunare si doua solare). Un an are in general patru eclipse, dar in 2020 vom beneficia de sase astfel de momente, care au menirea sa stimuleze transformarea din toate perspectivele: eliberare de tot ceea ce a devenit inutil sau este invechit si deschidere catre noi inceputuri.

Faptul ca vor fi patru eclipse de luna ne indica inca o data, daca mai era nevoie tinand cont de celelalte elemente coregrafice, ca avem foarte mult de lucrat tema eliberarii pentru a face loc noului in viata noastra.

Mentionam la inceputul articolului faptul ca 2020 este un an pe care il vom retine cu siguranta si se va amprenta bine de tot in ADN-ul nostru, pentru ca astrele s-au decis sa ne ofere un meniu complet, din care nu numai ca nu lipsesc retrogradarile, dar acestea vor fi intr-un numar neobisnuit de mare. Aceasta miscare in care timpul parca sta locului va mai frana un pic viteza cu care se produc toate aceste schimbari de proportii si va fi ca si cum ni se da posibilitatea de a lua o gura de aer. Desigur, fiecare retrogradare vine cu tema ei si cu totii suntem invitati sa dam testul, dar Universul se asigura asemenea unui parinte iubitor ca ne mai tragem suflul din cand in cand, tocmai pentru a fi capabili sa integram toate aceste transformari de anvergura.

In loc de concluzie, anul 2020 este poarta acestei noi decade si vine incarcat cu o multime de daruri pentru fiecare, important este sa le primim cu inima deschisa, chiar daca unele dintre ele ne vor lua prin surprindere.

Ultimele articole

Adauga comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.