Pluton, din nou sub lupa lui Jupiter

Pluton, din nou sub lupa lui Jupiter

Conjunctia Jupiter-Pluton este a treia din acest an si pare a fi o revizuire finala a misiunii sale derulate de-a lungul primelor doua intalniri.

Este ca si cum ni se arata potentialul maxim pe care il poate aduce aceasta uniune si ma duce cu gandul la un vulcan care a erupt deja, dar mai vrea sa faca o ultima demonstratie de forta. Cea mai mica planeta sa uneste, din nou, cu cea mai mare planeta si transformarea profunda ceruta de Pluton este amplificata de Jupiter.

Ultimele straturi de noroi sunt date la o parte, iar acestea pot fi extrem de tulburatoare.

Jupiter, ca si energie a darului, este considerata planeta optimismului, a sanselor, a justitiei divine si a oportunitatilor. Atunci cand se acceseaza vibratia sa joasa, vorbim despre excese de tot felul si despre planuri de progres frante. Lupa sa cade asupra lui Pluton, care vizeaza distrugerea a tot ce este vechi, depasit, tot ce nu mai este in acord cu sufletul nostru. Totul se transforma, este alchimizat, iar Jupiter etaleaza un foc de artificii in jurul acestui proces. Exista riscul multor decizii radicale si pripite, de genul « totul sau nimic ».

Conjunctia Jupiter-Pluton in semnul Capricornului vorbeste despre jocuri de putere care se fac in spatele scenei, manipulare politica intensa, lacomia de a pastra un statut social. Este un teren favorabil pentru diverse fraude si obsesia de a detine puterea cu orice pret se potenteaza. Pentru unii, este ca si cum simt ca pierd ultimul tren si sunt dispusi sa uite complet de etica, in schimbul unor arginti.

Asistam la un moment prielnic, de fapt cam intreaga perioada este benefica pentru curatari karmice, dar in oglinda vor fi persoane care acumuleaza multa karma negativa. Ma refer mai ales la aceia care sufera de betia atotputerniciei si au pierdut si ultimul strop de smerenie.

Cu totii am resimtit aceasta perioada ca un test al cerului: Ce esti dispus sa faci atunci cand simti ca ti se trage presul de sub picioare? Cazi, te lovesti dar te ridici, te scuturi si ai curajul sa admiti ca poate ai gresit sau te tii cu dintii de ciucurii presului (de statut, de pozitie sociala)?

Saturn este cel care ne-a impus cadrul pe tot parcursul acestui an, deci ne mai « bucuram » de diverse blocaje si ingradiri pana cand se va muta in Varsator (pe 21 decembrie). Vorbim despre planeta-profesor careia ii plac regulile clare si stricte. Ne ofera lectii repetate pana cand trecem clasa, insa aceste teste au de fapt menirea sa ne impinga catre evolutia spirituala. De aceea, pentru ca este in continuare in Capricorn, tot ce tine de statut, de pozitie in societate, de autoritate, sistemul bancar, marile corporatii, fortele care conduc lumea sunt supuse unei noi testari si continua procesul de auto-distrugere pentru ca mai tarziu sa se refaca din cenusa, dar pe o cu totul alta fundatie. Se darama parca din interiorul lor, unele fac implozie de-a dreptul, desi vor face tot ce le sta in putinta pentru a se agata de vechea paradigma.

Odata cu trecerea lui Jupiter si a lui Saturn in Varsator (decembrie 2020), tot ce este guvernat de Capricorn va incepe sa se mai detensioneze. Pluton va ramane totusi in Capricorn pentru o perioada mai indelungata de timp, pentru ca vrea sa se asigure ca fiecare fir de nisip este rascolit si dezmembrat inainte de a fi readus ca si material de constructie la noile fundatii.

Aceasta asociere de planete (Saturn, Jupiter, Pluton) face aspecte incordate cu Marte (retrograd in Berbec) si cu Venus (in Balanta).

Marte este esenta actiunii, insa in mers aparent retrograd tine mana pe frana si desi este la el acasa, nu are forta sa se manifeste plenar. In plus, conjunctia Jupiter-Pluton din Capricorn ii testeaza si mai mult limitele si rabdarea. Se acumuleaza la nivel personal foarte multa frustrare care nu poate fi corect directionata in domeniul de viata impactat de acest tranzit. Exista o mare dorinta de revolta, de defulare la nivel colectiv, dar ea este cumva suprimata de planetele mari. Este o pastila foarte amara de inghitit pentru Marte, pare cumva ca el este pus la colt de planetele mari si atunci clocoteste in suc propriu.

Venus se simte foarte bine in domiciliul ei nocturn, insa linistea ei este pusa la incercare de conjunctia din Capricorn. I se activeaza si ei zona de umbra, pentru ca nici ea nu prea are cum sa se puna cu colosii de pe cer. Asistam la un impact destul de puternic in relatiile personale, care se poate concretiza in dezechilibre, gelozie, suspiciune si riscuri absurde.

Mercur intra intr-un aspect tensionat cu Saturn, ceea ce inseamna ca modul de gandire, comunicarea si schimburile comerciale sunt supuse unor limitari sau unor blocaje suplimentare.

Soarele este in aspecte armonioase cu Jupiter si Pluton. Practic, pune sub reflector si potenteaza tot ce ne pot oferi aceste planete la nivel de daruri: optimism, obiective inalte si planuri de anvergura, si nu in ultimul rand regenerare, renastere si conectare cu miezul fiintei noastre.

Soarele se intelege bine si cu Neptun care vine ca un dar divin, intuitia se manifesta pe deplin prin diverse semne, vise, premonitii iar esenta noastra divina este activata. Acest aspect este menit sa echilibreze tot ce vom vedea de sub straturile de noroi scoase de Pluton cu mai multa intelepciune, detasare si de ce nu, vom avea momente in care vom accesa iubirea neconditionata. De fapt, acest tip de iubire se poate valorifica cu adevarat atunci cand cele mai sumbre actiuni sunt scoase la iveala, tocmai in scopul de a le invalui in lumina si a le impregna cu vibratie inalta. Pot fi momente de constientizare sublima, de genul « toti suntem unul ».

Cu cat vor fi mai multe astfel de stari si trairi, cu atat vom reusi mai repede sa facem un salt vibrational la nivel colectiv.

Daca aceste aspecte ar impacta o dimensiune mai inalta a existentei, in care sa predomine recunoasterea plenara a esentei divine, iubirea de sine autentica si echilibrul, atunci conjunctia Jupiter-Pluton se traduce printr-o asumare responsabila a propriului proces de curatenie, cumva ne-am dori sa se intample si l-am intampina cu bucurie pentru ca am fi constienti de cat de luminosi am arata la finalul acestei experiente.

Marte ar fi suficient de intelept sa isi pastreze energia, iar in rastimpul dat de mersul aparent retrograd ne-ar conecta si mai puternic cu Sinele Divin pentru a evalua cat de mult am realizat din menirea noastra.

Cel mai probabil, l-am aprecia enorm pe profu’ Saturn pentru ca ne ofera cadru si reguli si de-abia am astepta sa sune clopotelul de la inceputul orelor si nu cel de pauza. Dorinta noastra ar fi sa primim tot timpul diverse incercari, pentru ca am sti ca evolutia adevarata este un proces continuu de invatare.

Chiar si Venus ar fi bucuroasa sa se pozitioneze ferm fata de Jupiter si Pluton, pentru oportunitatea excelenta de a-si demonstra gratia cu care isi gestioneaza emotiile.

Iar Soarele de mana cu Neptun, ar lumina toate aceste aspecte si ar aduce o infuzie de sclipiri divine.

Fiecare suflet s-ar simti magulit ca face parte din acest intreg!

Dorinta de putere s-ar manifesta prin indeplinirea misiunii in acest intreg, iar scena (Capricornul) ar fi reprezentata de Esenta din care toate au fost create.

Sa ne fie de folos!

Adauga comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.