Legenda curcubeului iti reaminteste ca esti unic!

Legenda curcubeului iti reaminteste ca esti unic!

Imi place foarte mult aceasta povestioara plina de talc pentru ca imi reaminteste ca fiecare om este o particica din acest intreg numit Creatie si ca ideea de competitie este de fapt doar o iluzie creata de minte.

Este nevoie de toate piesele de puzzle pentru a putea construi imaginea completa si fiecare din noi isi aduce aportul prin unicitatea sa la conturarea picturii de ansamblu.

Si sa lasam legenda sa curga si sa se formeze pe deplin curcubeul vietii…

«Cu mult timp in urma, la inceputul timpurilor, culorile lumii s-au certat. Fiecare dintre ele pretindea ca era cea mai buna, cea mai frumoasa, cea mai importanta, cea mai folositoare, cea mai iubita.

Verdele spuse: „Uitati-va la iarba, frunze si copaci. In mod evident vedeti si voi ca sunt cea mai importanta culoare. Sunt culoarea vietii si a sperantei. Uitati-va in jur si o sa vedeti ca sunt peste tot”.

Albastrul l-a intrerupt si exclama: „Ganditi-va la cer si la mare. Apa sta la baza vietii si fara mine nu ar exista cerul albastru. Fara mine nu ar exista nimic!”

Galbenul rase: „Eu sunt luminos si cald, iar tu esti atat de serios. De fiecare data cand te uiti la o narcisa galbena sau la o floarea-soarelui zambesti. Soarele, luna si stelele sunt galbene, frumusetea mea este atat de evidenta incat oricine ma vede ramane uimit.”

Portocaliul incepu sa se laude: ” Eu sunt culoarea mancarurilor sanatoase ce dau putere. Morcovul, portocala si dovleacul au multe vitamine. Si atunci cand portocaliul umple cerul, la rasarit sau la apus, frumusetea mea este atat de evidenta incat toti cei ce ma vad se opresc sa ma priveasca cu admiratie si uimire.”

Ei bine, rosul incepu sa strige: „Eu sunt conducatorul intregii vieti. Sangele este rosu si sangele inseamna viata. Eu sunt culoarea pasiunii si a iubirii.”

Violetul se ridica in picioare si era foarte inalt. El vorbi, dand foarte multa importanta spuselor sale: „Eu sunt culoarea imperiala si a regilor. Oamenii puternici intotdeauna m-au ales pe mine deoarece eu sunt culoarea puterii si a intelepciunii”.

La sfarsit, cu o voce joasa si timida, indigoul spuse: „Cu greu ma observati, insa desi sunt tacut, fara mine nu ati fi nimic. Aveti nevoie de mine pentru echilibru si contrast si pentru liniste interioara.”

Argumentarile au continuat, fiecare culoare in parte laudandu-se, ridicandu-se in slavi si certandu-se. Fiecare in parte considera ca este perfectiunea intruchipata. in timp ce se certau din ce in ce mai tare, un fulger puternic lumina cerul. Incepu sa tune si sa ploua cu galeata. Culorile tremurara de frica si se stransera in brate pentru a se linisti si proteja una pe alta.

Fiecare culoare isi are rostul ei pe cer

Apoi ploaia incepu sa vorbeasca: „Voi, culorilor, sunteti atat de nesabuite. Va certati care este cea mai buna, fiecare incercand sa fie deasupra celorlate. Nu intelegeti ca fiecare in parte ati fost facute cu un scop special, fiecare este unica si diferita? Luati-va de maini si urmati-ma!”

Facand ce le spuse ploaia, culorile se apropiara si se luara de maini. “De acum incolo”, zise ploaia, “cand ploua, fiecare dintre voi se va intinde de-a lungul cerului intr-un superb semicerc colorat. Curcubeul va fi un semn al pacii si al sperantei”.

Astfel, oameni buni, de fiecare data cand ploaia curata pamantul, cautati un curcubeu pe intinsul cerului. Cand apare, tineti minte ca fiecare dintre voi este special.

Lasati culorile curcubeului sa va reaminteasca sa va apreciati pe voi insiva si pe cei din jur. »

Viata merita traita cat mai constient cu putinta, ceea ce inseamna ca este important sa fii receptiv si deschis la tot ce se intampla in interiorul tau si sa accepti detasat tot ce deruleaza in afara ta.

Intreaga experienta este concentrata in momentul prezent. Inclusiv eternitatea se manifesta plenar atunci cand traiesti pe deplin constient de tine si de unicitatea ta!

Prezentul are o capacitate infinita de a te elibera de tipare vechi sau ganduri care te blocheaza si momentul „acum” iti da puterea de a te recompune exact asa cum iti doresti, scotand in evidenta scopul unic al existentei tale.

Merita sa iti aduci aminte cat de special(a) esti, indiferent de culoarea pe care o aduci in curcubeu!

Ultimele articole

Adauga comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.