In ziua in care m-am iubit cu adevarat

In ziua in care m-am iubit cu adevarat

In pedagogia comunicarii dezvoltata de psihologul Jacques Salomé, cel care a si creat de altfel metoda ESPERE® cu scopul de a dezvolta un ecosistem sanatos, plin de viata si vibrant al relatiilor, verbul „a comunica” este definit ca „a pune in comun”. Mesajele pe care le transmitem in permanenta reprezinta modalitatea noastra de a impartasi cu celalalt ce traim, ce simtim si ce gandim.

In ultima perioada m-am intersectat de mai multe ori cu un poem scris de Charlie Chaplin si m-am gandit ca nu este o simpla coincidenta, ci este o forma prin care sunt cumva indrumata sa pun in comun cu tine aceste vorbe de suflet.

Deci, pare ca acum este momentul potrivit in ceea ce ma priveste pentru a face acest demers. 😊

Aceste randuri inseamna pentru mine o cale inedita de a observa diferitele forme si manifestari ale iubirii neconditionate si totodata reprezinta o invitatie de a experimenta si de a ma juca cu un paletar generos de emotii, precum stima de sine, respect, simplitate, modestie, ca sa enumar doar o parte din ele.

Intr-un mod simplu si concis dar in acelasi timp extrem de profund, simt ca mintea mea se deschide asemenea unei flori atinse de razele blande ale soarelui si imi arata o noua destinatie. Odata ce am ajuns in acel loc se iveste un nou indiciu, asemenea unui marcaj de pe traseele de munte, care ma conduce catre alte minuni pe care le pot manifesta in viata mea atunci cand reusesc sa ma iubesc cu adevarat.

Iti propun ca mesajul creionat cu atata maiestrie de catre Charlie Chaplin sa se transforme intr-o invitatie la a te asculta si a simti ce descoperi atunci cand tu intelegi dincolo de minte ce inseamna sa te iubesti in mod autentic.

Bogatia este nemarginita si te poti infrupta din ea pe deplin, asa ca iti recomand sa iti oferi libertatea de a manifesta si alte trairi si revelatii. Adu-ti mereu aminte ca fiecare are drumul sau de descoperit, in ritmul care se potriveste cel mai bine cu fiinta sa.

Iti poti imagina aceasta sursa de inspiratie ca fiind doar un punct de pornire menit sa iti starneasca curiozitatea si sa te trezeasca din amorteala vietii mondene. Este daca vrei un nou rasarit al vietii tale din care esti liber sa iti iei doar ceea ce este benefic pentru tine.

Ar fi de preferat ca pe parcursul acestui drum al experimentarii sa fii deschis sa te conturezi, sa iti dai substanta si de ce nu, sa iti permiti chiar sa te recompui intr-o maniera unica, aliniata la frecventa sufletului sau.

Totul este intr-o curgere continua, nimic nu ramane neatins, iar fiinta ta nu face exceptie de la aceasta lege universala. Tu te transformi in fiecare moment, cu fiecare gand si cu fiecare traire.

Fara alte comentarii, voi lasa poemul sa curga de la sine si sa te duca de mana catre esenta ta.

„In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am inteles ca in toate imprejurarile, ma aflam la locul potrivit, in momentul potrivit. Si atunci, am putut sa ma linistesc. Astazi, stiu ca aceasta se numeste Stima de sine.

In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am realizat ca nelinistea si suferinta mea emotionala, nu erau nimic altceva decat semnalul ca merg impotriva convingerilor mele. Astazi, stiu ca aceasta se numeste Autenticitate.

In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am incetat sa doresc o viata diferita si am inceput sa inteleg ca tot ceea ce mi se intampla, contribuie la dezvoltarea mea personala. Astazi, stiu ca aceasta se numeste Maturitate.

In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am inceput sa realizez ca este o greseala sa fortez o situatie sau o persoana, cu singurul scop de a obtine ceea ce doresc, stiind foarte bine ca nici acea persoana, nici eu insumi nu suntem pregatiti si ca nu este momentul. Astazi, stiu ca aceasta se numeste Respect.

In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am inceput sa ma eliberez de tot ceea ce nu era benefic … persoane, situatii, tot ceea ce imi consuma energia. La inceput, ratiunea mea numea asta egoism. Astazi, stiu ca aceasta se numeste Amor propriu.

In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am incetat sa-mi mai fie teama de timpul liber si am renuntat sa mai fac planuri mari, am abandonat mega-proiectele de viitor. Astazi fac ceea ce este corect, ceea ce imi place, cand imi place si in ritmul meu. Astazi, stiu ca aceasta se numeste Simplitate.

In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am incetat sa mai caut sa am intotdeauna dreptate si mi-am dat seama de cat de multe ori m-am inselat. Astazi, am descoperit Modestia.

In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am incetat sa retraiesc trecutul si sa ma preocup de viitor. Astazi, traiesc prezentul, acolo unde se petrece intreaga viata. Astazi traiesc clipa fiecarei zile. Si aceasta se numeste Plenitudine.

In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am inteles ca ratiunea ma poate insela si dezamagi. Dar daca o pun in slujba inimii mele, ea devine un aliat foarte pretios. Si toate acestea inseamna … Sa stii sa traiesti cu adevarat.”

Poate ar fi bine ca acum sa lasi sufletul sa iti vorbeasca, chiar si pentru cateva momente.

Si maine ia-o de la capat cu iubirea de sine. Si poimaine. Si tot asa, pana cand vei simti ca te transformi intr-o sursa de iubire neconditionata.

Vei ajunge la un moment dat sa te scufunzi intr-o mare de emotii si in acelasi timp vei fi capabil sa le contii pe toate deodata. Acesta este un indiciu important de pe traseu si iti indica faptul ca te afli pe drumul care iti bucura sufeltul.

Aminteste-ti de ritmul tau si respecta-l pentru ca el face parte din tine si ti-a fost dat pentru a simti pe deplin procesul de alchimizare. Nu are absolut nicio importanta cat timp iti va lua, pentru ca Universul are rabdare si nu cunoaste notiunea de timp. Fiecare suflet isi parcurge calatoria catre sine in mod unic.

Vei observa ca atunci cand Ego-ul ajunge sa se dizolve, va disparea in mod firesc si framantarea de a cauta repere in exteriorul tau. Totul va fi despre tine si vei ajunge sa te raportezi doar la tine, intr-o maniera plina de compasiune si de intelegere.

Si cand vei simti ca ai devenit iubire neconditionata, inseamna ca vei fi ajuns acasa!

Adauga comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.